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市販飲料中の抗酸化能の比較
http://hdl.handle.net/10631/449
http://hdl.handle.net/10631/449ff4c806f-8dea-45ac-a3ab-4cff346d37bb
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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![]() |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||||||||||||
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公開日 | 2010-03-28 | |||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||
タイトル | 市販飲料中の抗酸化能の比較 | |||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||
タイトル | ||||||||||||||||
タイトル | The Comparision ofAntioxidant Activities in Commercially Available Drinks | |||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
言語 | ||||||||||||||||
言語 | jpn | |||||||||||||||
資源タイプ | ||||||||||||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||||||||||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||||||||||||
著者 |
山田, 洋子
× 山田, 洋子
× 石沢, 信人
× 杉田, 収
× 松戸, 隆之
× 岡田, 正彦
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抄録 | ||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||
内容記述 | クメンヒドロペルオキシド/ヘモグロビン・メチレンブルー法で88種類の市販飲料中の抗酸化能を測定した。それらの市販飲料は炭酸飲料、清涼飲料、果物ジュース、野菜ジュース、ウーロン茶である。1.天然果汁、野菜ジュース、ウーロン茶及び果汁入り飲料に抗酸化能が認められた。2.アスコルビン酸のような抗酸化物質が添加された飲料中にも抗酸化能が認められた。3.飲料中に認められた抗酸化能は緑茶が有する抗酸化能に近似していた。4.「三ツ矢サイダー」のような炭酸飲料には抗酸化能は認められなかった。5.飲料の缶やビンの表示内容からは、その飲料中の抗酸化能レベルは推定できなかった。 | |||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||
抄録 | ||||||||||||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||||||||||||
内容記述 | We measured antioxidant activities in commercially available drinks (88 varieties) using the cumene hydroperoxide/hemoglobin .E methylene blue method. These drinks included carbonated drinks, cool drinks, fruit juices, vegetable juices and oolong tea. 1. We detected antioxidant activity in the following drinks ! fruit juices, vegetable juices, oolong tea and drinks containing fruit juice. 2. We also detected antioxidant activity in the drinks containing added antioxidants, such as ascorbic acid. 3. The levels ofantioxidant activity in these drinks resembled that of green tea comparatively well. 4. Antioxidant activity in carbonated drinks such as "MITSUYA cider" was not detected. 5. We were not able to estimate the levels of antioxidant activity from the labels listing the contents of bottled drink or soft-drink cans. | |||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
書誌情報 |
ja : 新潟県立看護短期大学紀要 巻 5, p. 81-87, 発行日 1999-12 |
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書誌レコードID | ||||||||||||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||||||||||||
収録物識別子 | AN10556238 | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | 飲料 | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | 抗酸化能 | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | クメンヒドロペルオキシド/ヘモグロビン・メチレンブルー法 | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | アスコルビン酸 | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | ja | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | 果汁 | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | drink | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | antioxidant activity | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | cumene hydroperoxide/hemoglobin・methylene blue method | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | ascorbic acid | |||||||||||||||
キーワード | ||||||||||||||||
言語 | en | |||||||||||||||
主題Scheme | Other | |||||||||||||||
主題 | fruit juice | |||||||||||||||
著者版フラグ | ||||||||||||||||
出版タイプ | VoR | |||||||||||||||
出版タイプResource | http://purl.org/coar/version/c_970fb48d4fbd8a85 | |||||||||||||||
出版者 | ||||||||||||||||
出版者 | 新潟県立看護短期大学紀要委員会 | |||||||||||||||
言語 | ja |